«Το αειθαλές»

το αειθαλες (1)

Το δέντρο, σαν σύμβολο του εαυτού αφηγείται τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής και την μοναδικότητα της ύπαρξης. Είμαστε όμως αυθύπαρκτοι; Οι τρεις καλλιτέχνιδες, ζωγραφίζουν και χαράζουν τα δικά τους δέντρα. Μοναδικά αλλά όχι μόνα. Οι κορμοί τους, διηγούνται τον κύκλο της ζωής και εκφράζουν την ανάγκη για ολοκλήρωση. Όταν οι δυο ενώνονται και γίνονται ένας. Παράδοξο; Μάλλον μαγικό και σίγουρα αθάνατο.

Επιμέλεια: Τζίνα Δελλασούδα – εικαστικός, επιμελήτρια χώρου τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ

Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Μαρτίου, ώρα 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 10 – 30 Μαρτίου

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ, Αγ. Δημητρίου 14 Κηφισιά

Τηλ. 6973388620

ΔΕΡΒΙΣΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ-ΧΑΡΑΚΤΡΙΑ-   ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε στις Σέρρες.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών: Ζωγραφική (Α’ πτυχίο με τον Τ. Πατρασκίδη), Αγιογραφία, Ψηφιδωτό. Χαρακτική (Β’ πτυχίο με τον Μ. Αρφαρά). Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με έγκριση του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο οποίο και ανήκει. Ατομική έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής στην αίθουσα τέχνης ‘Τεχνοχώρος’ (2014).
Συνεργάστηκε στην αγιογράφηση πολλών Ιερών Ναών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βασικό ιδρυτικό στέλεχος της Σχολής Αγιογραφίας της Μητροπόλεως Πειραιώς.
Έργα και φορητές εικόνες της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές παγκοσμίως.

ΚΛΕΒΕΣ ΚΡΙΣΙΚΟ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ-ΧΑΡΑΚΤΡΙΑ

Γεννήθηκε στα  Τίρανα της Αλβανίας, Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας:

1991-1996, ζωγραφική με τον  Τ. Πατρασκίδη και σκηνογραφία με τον  Γ.Ζιάκα

2008-2012,  χαρακτική με τους  Μ.Αρφαρά. Γ. Γουρζή, Μ. Σχοινα,  Ν.Κώτσιου.

Έχει εργαστεί ως ενδυματολόγος και σκηνογράφος.Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Αλβανία, ενώ από το 1994 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς Μπιενάλε και Τριενάλε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε τέσσερα Διεθνή Συμπόσια. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.

 

ΕΥΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Η Εύα Νικολακάκη γεννήθηκε στο Ρέθυμνο.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας  από το 2001 έως το 2006 με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Κρήτη από τα 2007 έως σήμερα. Το 2015 συμμετείχε  στην ομαδική έκθεση “COLORS of Greece” στα Hamptons, Νέα Υόρκη, μαζί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες. Επίσης έχει εικονογραφήσει ποιητικές συλλογές και παραμύθια. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s