Καλλιτέχνες του Νόβι Σαντ στη Θεσσαλονίκη

Καθηγητές και φοιτητές από το Νόβι Σαντ της Σερβίας παρουσιάζουν τα χαρακτικά τους στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση φιλοξενείται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και είναι μια συνδιοργάνωση με τον Τομέα Χαρακτικής της Ακαδημίας Τεχνών του Πανεπιστημίου της σερβικής πόλης. Η έκθεση που θα διαρκέσει από τις 5 Απριλίου ως τις 9 Ιουνίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων του Νόβι Σαντ και του Α.Π.Θ. Επιμέλεια έκθεσης Μανόλης Γιανναδάκης, καθηγητής  χαρακτικής  του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ Jelena Sredanović Between water and clouds,woodcut,70x100cm,2015
Jelena Sredanovic, Between water and clouds, woodcut

«Ο τομέας  Χαρακτικής της Ακαδημίας Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ, παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση των καθηγητών, φοιτητών και συνεργατών του Πανεπιστημίου τους: Zvonko Tilić, Radovan Jandrić, Zoran Todović, Anica Radošević, Aleksandar Botić, Zoran Grmaš, Jelena Sredanović, Miloš Stanojev, Sanja Žigić, Lazar Marković και των φοιτητών:Alena Klaćikova, Branislava Tešić, Jastra Jelačić, Leonija Milisavljević, Vanja Tanasković, Ivan Perak, Đorđe Ćorić, Jelena Dragić, Vanja Ignjac, MiaDžidara, Dragana Kovačević, Pavle Golijanin, Stefan Pfefer.

ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ Vanja Ignjac linocut,60x65 cm, 2017
Vanja Ignjac, linocut

 

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια συλλογή που είναι αποτελέσματα εκτυπώσεων σε χαρτί, χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές της χαρακτικής, τεχνική βαθυτυπίας σε μήτρες τσίγκου και χαλκού (ακουατίντα, οξυγραφία και ξηρή χάραξη), ανάγλυφης εκτύπωσης (λινογραφία, ξυλογραφία και άλλα υλικά), λιθογραφίας, λιθογραφία σε τσίγκο αλουμινίου, μικτών τεχνικών, καθώς και η κολλαγραφία.

Στα έργα αυτά διακρίνεται ένα ευρύ φάσμα των περιδιαβάσεων και μορφοπλαστικών τους αποδόσεων μέσω της τέχνης της χαρακτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και το προσωπικό καλλιτεχνικό όραμα.

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Γ. Βαφοπούλου 3, Τ.Κ. 54646, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Απριλίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 5 Απριλίου – 9 Ιουνίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 09.00 -14.00 & 17.00-21.00 Σάββατο: 09.00-14.00 Κυριακή: Κλειστά. Είσοδος ελεύθερη
– Αίθουσες Εκθέσεων 5ου ορόφου
Γ.Βαφοπούλου 3, Τ.Κ. 54646,
Πληροφορίες: Τηλ: 2310 424132 και 2310 424133, Fax: 2310 412143

πηγή: art22.gr
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s